Wat

THEMA KOOKWORKSHOPS

 

Een unieke reeks kookworkshops die je meeneemt op een culinaire reis door het gevarieerde culturele erfgoed van Zuid-Afrika in combinatie met moderne invloeden. Op basis van ingrediënten van topkwaliteit bereiden we een lekker feestmaal met een goede Zuid-Afrikaanse wijn erbij!

Tijdens mijn reeks VULA kookworkshops komt er telkens een uniek thema aan bod gebaseerd op typische streekgerechten.   Het wordt gegarandeerd een gezellige avond van ontdekken, babbeltjes slaan in het Afrikaans en vooral lekker eten en drinken.  

 

CAPE MALAY

In de 17de eeuw zette de Verenigde Oost-Indische Compagnie voet aan land in Kaapstad. Ze brachten slaven mee uit Maleisië, waaruit de Kaaps-Maleise subcultuur ontstond. Kleurvolle en verrassende smaken.

KAROO

De uitgestrekte vlakte van de Karoo semi-woestijn is alom bekend voor z’n gastvrijheid, gemoedelijke mensen en enorme schapen- en struisvogelfarms. Typische gerechten zijn eerlijk en hartelijk.  xxxx

KWAZULU NATAL

Een smeltkroes van Afrikaanse, Indische en koloniale invloeden.  Enorme specerijenmarkten bieden eindeloze curryvariëteiten aan waarvan de exacte samenstelling vaak topgeheim is.  Heerlijke combinaties en echte smaakbommetjes. 

WEST COAST

Vele kleine vissersdorpjes typeren de ongerepte Kaapse Westkust, Het leven van de locals draait rond de zee, en zo ook de typische keuken.                                                                                                                                    

STREET FOOD

The Rainbow Nation, Zuid-Afrika kent een zeer rijke streetfood cultuur.  In de bazaars en ‘flea markets’ kan je een mix-mash van invloeden uit Afrika, Portugal, Indië, Nederland, Groot-Brittanië, Frankrijk… vinden. 

COMING SOON…

Something’s cooking!

 

                                                                                                                                                                                                                                                

VULA SE MISSIE

proe ‘n stukkie Suid-Afrika
leer om tipiese geregte te maak
klets lekker in Afrikaans
eet, drink en kuier gesellig saam

PROGRAMMA

Workshops duren ongeveer 3 uur.  We beginnen met een welkomsthapje, kennismaking en uitleg.  Je gaat naar huis met ‘good vibes’,  een receptenboekje en cadeautje.   

MENU

Behalve bij het thema Street Food, maken we telkens een VINGER-LEK-LEKKER voor-, hoofd- en nagerecht. We gebruiken  kwaliteitsvolle diervriendelijke zuivel- en vleesproducten.

WIJN

Bij de gerechten serveren we kwaliteitsvolle Zuid-Afrikaanse wijnen.  Frisdrank en bier zijn beschikbaar maar niet inbegrepen.

KOOKSTUDIO

We koken in een ultra moderne, compleet uitgeruste en gezellige kookstudio.  Er is voldoende parkeergelegenheid.

BRENG GEWOON JE SCHORT EN VEEL GOESTING MEE!

nvshasufc54

VOOR WIE?

 

THEMA KOOKWORKSHOPS 
Foodies, hobbykoks, liefhebbers van het zonnige Zuiden en iedereen die graag gezellig samen kokkerellen.  Geen voorkennis vereist!

Schrijf snel in voor een van de thema kookworkshops.

 

GROEPEN OP MAAT

Bedrijven: Originele teambuildings & incentives.  We gooien een klein beetje competitie in de mix!  

Ondernemers: Geen betere manier om te netwerken dan over stomende potten en klinkende glazen!

Privé: Vrienden, collega’s, families – we stellen een workshop samen op maat van de gelegenheid.  Speciale herinneringen en veel vinger lekken gegarandeerd!  

Neem contact op voor een offerte.

 

Verras iemand met een originele cadeaubon!