KOOKWORKSHOPS
We maken telkens een combinatie van gerechten op basis van de verschillende culinaire invloeden. Dit kunnen twee hoofdgerechten, een hoofdgerecht en een nagerecht, twee nagerechten of een mix van street food hapjes zijn. Het wordt gegarandeerd een gezellige avond van ontdekken, babbeltjes slaan in het Afrikaans en vooral lekker eten en drinken.
PROGRAMMA
Workshops duren ongeveer 3 uur. We beginnen met een welkomsthapje, kennismaking en uitleg. Je gaat naar huis met ‘good vibes’ en lekkere recepten.
MENU
We maken twee VINGER-LEK-LEKKER gerechten. We gebruiken kwaliteitsvolle diervriendelijke zuivel- en vleesproducten.
WIJN
Bij de gerechten worden kwaliteitsvolle Zuid-Afrikaanse wijnen geserveerd.
SETTING
Voor groepjes tot 6 personen kan je terecht op onze locatie in Hasselt in een gezellige huiselijke sfeer. Grotere groepen of andere locaties zijn ook mogelijk. In overleg te bespreken.
Breng gewoon je schort en veel goesting mee!
CULINAIRE INVLOEDEN
Ik neem je mee op een culinaire reis door het gevarieerde culturele erfgoed van mijn thuisland. Zuid-Afrika is nu eenmaal de regenboognatie en dat vertaalt zich duidelijk in de keuken. Met invloeden van de oorspronkelijke Jager-verzamelaars, verschillende Afrikaanse stammen, Europese immigranten uit Portugal, Nederland, Frankrijk, Duitsland en Engeland en werkkrachten uit India en Maleisië,
.
BRAAI
Niets is meer Zuid-Afrikaans dan in de buitenlucht “kuier en braai”! Boerewors, sosaties, braaibroodjies, potjiekos, pap & sheba zijn een aantal typische gerechten.
CAPE MALAY
In de 17de eeuw zette de Verenigde Oost-Indische Compagnie voet aan land in Kaapstad. Ze brachten slaven mee uit Maleisië, waaruit de Kaaps-Maleise subcultuur ontstond. Kleurvolle en verrassende smaken.
KAROO
De uitgestrekte vlakte van de Karoo semi-woestijn is alom bekend voor z’n gastvrijheid, gemoedelijke mensen en enorme schapen- en struisvogelfarms. Typische gerechten zijn eerlijk en hartelijk. xxxx
STREET FOOD
Eat-and-run SA style! Ontdek de gevarieerde hapklare smaakbommetjes met vooral Afrikaanse, Portugese en Indische invloeden.
WEST COAST
Vele kleine vissersdorpjes typeren de ongerepte Kaapse Westkust. Het leven van de locals draait rond de zee, en zo ook de typische keuken.
KWAZULU NATAL
Een mix van Afrikaanse, Indische en Britse invloeden. Enorme specerijenmarkten bieden eindeloze curryvariëteiten aan waarvan de exacte samenstelling vaak topgeheim is. Heerlijke combinaties en echte smaakbommetjes.
VULA SE MISSIE
proe ‘n stukkie Suid-Afrika
leer om tipiese geregte te maak
klets lekker in Afrikaans
eet, drink en kuier gesellig saam
VOOR WIE?
Foodies, hobbykoks, liefhebbers van het zonnige Zuiden en iedereen die graag gezellig samen kokkerellen
Originele teambuildings & incentives
Verras iemand met een originele cadeaubon!
Geen voorkennis vereist